Vervanging van hermetische Led-apparaten voor parking

Residentie « Parc des Étoiles », gelegen in Brussel, had een parkeerplaats en slecht verlichte kelders. Aan de andere kant hadden veel algemene ruimtes naast de appartementen (gangen, hal, trappen, enz.) constante verlichting nodig. Deze slecht aangepaste en technisch verouderde verlichtingen, verspreid over de woning, waren verantwoordelijk van een aanzienlijk energieverbruik!

Daarom deden de mede-eigenaren een beroep aan Rodalight om al hun verlichting te vervangen, namelijk de buizen die de kelders en parkeerplaatsen verlichten, maar ook de plafondverlichtingen op de twee verdiepingen van de bijgebouwen.

Van oude fluoriscerende buizen naar 100% hermetische Led-apparaten

De bestaande verlichting bestond dan ook voornamelijk uit oude hermetische apparaten met dubbele tl-buizen. Deze apparaten waren voor het grootste deel niet meer luchof watertdicht of hadden geen afdichting. Bovendien waren de kappen vergeeld door de tijd en slijtage en veel buizen ontbraken of werden niet meer vervangen. Om een ​​adequaat verlichtingsniveau te bekomen, kozen we voor een gesloten toestel met geïntegreerde leds van 30 watt en meer dan 5000 lumen met een gemiddelde levensduur van 70.000 uur.

De vervanging van de 218 bestaande toestellen heeft het condominium een ​​resultaat opgeleverd dat voldoet aan de verwachtingen van de bewoners. Het elektriciteitsverbruik is met 40% afgenomen ten opzichte van de uitgangssituatie, dankzij de vervanging door Led! Aan de andere kant zijn de helderheid en veiligheid van het pand verbeterd.

Zie meer voorbeelden

Contactez-nous-Nl