Nieuwe ledverlichting voor de tentoonstelling van een Brusselse antiquair

Antiekwinkel Norden Fine Antiques schakelde Euro-Spotlite in omdat het zijn stilaan verouderde halogeenverlichting wilde vervangen door een ledverlichting. Onze klant heeft een prachtige antiekzaak in de Brusselse Zavelwijk.

Onze uitdaging: een verlichting installeren die minder verbruikt, minder onderhoud vergt, minder warmte afgeeft en meer licht oplevert, zorgen dat de investering snel rendeert en dat de bijzondere sfeer van de locatie gevrijwaard blijft.

Opnieuw is bewezen hoe flexibel ledlampen wel zijn

Rodalight stelde voor om de bestaande halogeenlampen van 35 en 50w te vervangen door nieuwe ledlampen van het type AR111 Verbatim 14.5w-2700K warm white en met een stralingshoek van 25°.

Dit model van ledlamp heeft componenten van heel hoge kwaliteit. Dioden van erg goed kaliber ‘warm white’ met kleurweergave-index 85+, die heel weinig warmte afgeven en met een opmerkelijke combinatie van lichtbundels.

Dit model bood met name een oplossing voor 5 problemen:

 • het algemene verbruik verlagen
  van een zestigtal spots.
 • de omgevingswarmte verminderen
  die het gevolg is van de hoge warmte-afgifte van de halogeenlampen in de galerij en de vitrine.
 • absoluut de gedempte sfeer behouden
  die wordt opgewekt door de bestaande halogeenlampen.
 • het algemene verlichtingsniveau versterken
  en tegelijk de kwaliteit van de verlichting op de tentoongestelde instrumenten, meubelen en schilderijen verbeteren.
 • inzetten op de bestaande apparaten 
  zonder te moeten investeren in nieuwe dure verlichtingstoestellen.

Perfect aangepast ledlicht

Norden Fin Antiques is een gezellige antiekzaak, gelegen in de Regentschapsstraat in de Brusselse Zavelwijk. U vindt er onder meer prachtige oude muziekinstrumenten (violen, oude hobo’s, klavecimbels, kleine piano’s, enz.), maar ook heel fraaie schilderijen en diverse kunstvoorwerpen.

Het kwam er dus vooral op aan om de gepaste verlichting te vinden voor voorwerpen van edel hout, met gevarieerde houtkleuren, en de heel warme sfeer te behouden en te versterken. De bestaande halogeenlampen waren van het type AR111 met smalle of gemiddelde stralenbundels.

Deze zijn ideaal om een intieme sfeer te scheppen dankzij de prachtige warmwitte kleur die ze voortbrengen, maar ook door de stralenbundels die naar believen kunnen worden ingesteld van smal tot heel breed, en een specifiek element tegen verblinding dat in de lamp zit.

De toestellen waarin deze lampen zaten, waren apparaten met een ingebouwde transformator op rail van een befaamd merk. Ze waren nog in heel goede staat en dus hebben we ze niet vervangen!

Een eenvoudige verbetering die al vrucht afwerpt

Het resultaat is zonder meer schitterend. De lichtsterkte is verhoogd, de sfeer is nog verbeterd, in de winkel is het nu minder warm en de kunstwerken van de antiquair komen veel beter tot hun recht.

In vergelijking met de vroegere halogeenlampen ligt het verbruik bijna 60% lager. De kwaliteit van de componenten van de gebruikte lamp is perfect, zonder dat ze daardoor buitensporig duur wordt.

Perfect aangepast ledlicht

De gebruikte ledlampen zijn van uitstekend technologisch niveau. De lamp wordt ultra-compatibel* genoemd. Dat betekent dat wanneer deze ledlampen worden ingebracht in de toestellen die oorspronkelijk bedoeld waren voor halogeenlampen, ze meestal onmiddellijk en zonder geknipper beginnen te branden. De klant kan ze dus met het volste vertrouwen gebruiken.

* Ultra-compatibel: in heel zeldzame gevallen kan een compatibiliteitsprobleem optreden (een lamp die niet aangaat, zwak knippert of niet stabiel blijft branden) doordat de transformator van het bestaande toestel de ledlamp niet herkent.

zie meer voorbeelden

Contactez-nous-Nl