Er zijn veel technieken om een overtuigende museumverlichting te creëren in een huiskamer, kunstgalerij of museum. Het kiezen van de juiste verlichting is er daar één van. Onze deskundigen zullen er voor zorgen!

Uw project verlichten, is onze specialiteit

Licht is een volwaardig element om kunstwerken en artistieke producties op te waarderen. Het helpt u uw scenografie op te bouwen door boodschappen over te brengen, een sfeer te creëren, ruimtes af te bakenen,… Als verlichtingsexperts bieden wij u oplossingen op maat om uw expositieproject te verwezenlijken.

Daartoe komen wij bij u op bezoek om uw behoeften te analyseren. Rodalight project verlichting houdt rekening met de grootte van uw ruimte, het doel ervan, de reeds aanwezige lampen, enz. Op basis van deze elementen bevelen wij het gebruik aan van bepaalde verlichting die beter geschikt zijn voor uw expositieruimte.

verlichting kunstgalerijen, LED verlichting, kunstgalerijen, rodalight, project verlichting, projectverlichting, verlichting, verlichting advies, led verlichting, ledverlichting, lichtadvies, lichtarchitect
kunstgallerij art company, kunstgallerij, art company, verlichting kunstgalerijen, LED verlichting, kunstgalerijen, rodalight, project verlichting, projectverlichting, verlichting, verlichting advies, led verlichting, ledverlichting, lichtadvies, lichtarchitect

Professionele LED verlichting voor uw expositie

Inzicht in uw behoeften is voor ons van essentieel belang om u bij uw project te kunnen begeleiden. Een kunstgalerij die schilderijen tentoonstelt, heeft niet dezelfde behoeften als een museum dat beeldhouwwerken tentoonstelt. Daarom is ons advies gepersonaliseerd.

Hebt u een bijzondere of strakke inrichting? Heeft uw ruimte een natuurlijke lichtbron? Wilt u de nadruk leggen op bepaalde werken? Wij houden rekening met uw wensen en de kenmerken van uw werkzaamheden voor een optimaal resultaat.

Verschillende lichtbronnen voor een hoogwaardige setting

Wij gebruiken LED-lampen om uw werk te verlichten. Deze technologie is zeer doeltreffend om ze te beschermen tegen UV-warmte en weerkaatsingen. Natuurlijk licht is zeer aangenaam om kunstvoorwerpen te bekijken, maar moet geregeld worden om ze niet te beschadigen. Om het licht zo goed mogelijk te gebruiken, gebruiken wij verschillende lichtbronnen.

Om uw hele expositieruimte te verlichten, gebruiken wij plafondlampen, spots of inbouwspots in het plafond om sfeerverlichting te creëren. Sommige musea en tentoonstellingen kiezen ervoor deze optie niet te gebruiken. Zo kunnen zij een bijzondere sfeer scheppen.
Met plaatselijke verlichting kunt u zones binnen een bestaande ruimte bepalen. Het helpt om uw museografie vorm te geven door een pad uit te stippelen dat het publiek kan volgen.
Als het uw bedoeling is het oog van de bezoeker op bepaalde voorwerpen te vestigen, maken wij gebruik van accentverlichting. Wij gebruiken accentverlichting om het licht rechtstreeks op schilderijen, foto’s en boeken te richten. Door met het contrast tussen licht en schaduw te spelen, halen wij belangrijke elementen van uw presentatie naar voren.
verlichting kunstgalerijen, LED verlichting, kunstgalerijen, rodalight, project verlichting, projectverlichting, verlichting, verlichting advies, led verlichting, ledverlichting, lichtadvies, lichtarchitect

Intelligente verlichting voor uw expositie

Het is mogelijk om de belichtingstijd van uw kunstwerken te beheren! Dankzij de intelligente verlichting kunt u het licht en de intensiteit ervan regelen. De conservering van kunstwerken is namelijk van fundamenteel belang, en wij weten dat te veel blootstelling aan licht de kunstwerken kan aantasten.

Bovendien, door deze verlichtingsmethode toe te passen, vermindert u ontegenzeggelijk uw energieverbruik. Zo worden de kosten die met dit systeem gepaard gaan, binnen enkele maanden terugverdiend.

Ontdek onze andere realisaties
Contactez-nous-Nl