De technologische evolutie die ledlampen doormaken, gaat uw petje te boven? U krijgt geen behoorlijk advies? U begrijpt niet wat de overeenkomsten zijn tussen Watt en Lumen? De markt van ledverlichting is de jongste tijd sterk gegroeid en het aanbod is intussen erg gevarieerd. Kopers van ledlampen hebben vaak de keuze uit een hele waaier van producten, waarbij ze niets afweten van de technische verschillen en evenmin de redenen kennen voor de prijsverschillen. Dankzij de volgende elementen zal u een beter inzicht verwerven in wat u precies koopt.

led verlichting kiezen, rodalight, project verlichting, projectverlichting, verlichting, verlichting advies, led verlichting, ledverlichting, lichtadvies, lichtarchitect

EEN LEDVERLICHTING DIE HET VERSCHIL MAAKT

Ledlampen van goede kwaliteit bieden heel vaak de volgende voordelen:

 1. Aanwezigheid van reflectoren 
  die net als bij halogeenlampen de onnodige verstrooiing van het licht beperken
  en de lichtimpact optimaal kunnen regelen met diverse beschikbare hoeken. 
 2. Geïntegreerde dissipatoren
  met heel efficiënte warmte-afvoer.
 3. Geïntegreerde dioden 
  van heel goede kwaliteit.
 4. Geen kleurverschillen 
  van de ene ledlamp tot de andere.
 5. Installatie van interne isolatiestoffen 
  en hoogwaardige componenten voor aansturing van de lampen → verhoogde levensduur.
 6. Producten ontworpen op basis van aluminiumlegeringen 
  die steviger zijn dan producten van kunststof.
 7. Kunnen onmiddellijk aangaan
  de lampen knipperen niet!

U moet er wel op letten dat de ledlampen compatibel zijn. Sommige producten van mindere kwaliteit zijn misschien moeilijk of onmogelijk te installeren bij u thuis… Vraag daarom advies aan een verlichtingsspecialist voor u eraan begint 

Hoe kiest u oordeelkundig uw ledverlichting? Welke vragen moet u zich vooraf stellen?

Beantwoord eerst de volgende vragen. Ze helpen u met het kiezen van een degelijke ledverlichting die is aangepast aan uw behoeften:

 • Wat is mijn huidige verlichtingsbron? Laagspanningshalogeenlamp van 12V? Halogeenlamp van 230V? TL-buislampen? Ontladingslamp? U heeft al ledverlichting, maar wil die vervangen door nieuw en beter materiaal?
 • Bestaat er al een alternatief door ze gewoon te vervangen door een ledlamp, of is de beste oplossing dat ik mijn huidige toestel volledig vervang om op energie te kunnen besparen?
 • Biedt led mij de mogelijkheid om de kwaliteit, de kleur en het algemene niveau van de verlichting van mijn etalage of showroom flink te verbeteren? Wat zijn mijn precieze behoeften en wensen op het vlak van licht?
 • Zijn alle zones van mijn winkel verlicht zoals het hoort? Op homogene wijze?
 • Kan ik een winkelzone rendabeler maken door het licht daar te verbeteren? 

zie meer advies

Contactez-nous-Nl